Compost en water

De Air-Pot is slechts een deel van een volledig kweeksysteem. Om van alle voordelen te genieten, is het belangrijk dat u het juiste compost- en bewateringsschema toepast.

Gebrek aan luchtdoorlating en slechte waterafvoer zijn de grootste problemen bij de kweek in traditionele potten en bakken.

Dergelijke problemen zijn echter voorgoed verleden tijd met het Air-Pot-systeem. Wij hebben verschillende compostmengsels getest bij klanten overal ter wereld, waarbij we het mengsel aanpasten aan de lokaal beschikbare grondstoffen.

Bij de bevloeiing en bemesting zijn dezelfde aandachtspunten van toepassing. Door de snellere groei en de veel grotere hoeveelheid nieuwe wortels met witte topjes vragen planten in een Air-Pot® meer vocht en voedingsstoffen. Goed omgaan met deze behoefte is uiterst belangrijk voor het succes van het systeem.

Praat met ons over uw plannen. Wij hebben 20 jaar ervaring met de kweek in Air-Pot®-bakken en we delen deze graag met u.

Assortiment

“Een boom van topkwaliteit kunnen we alleen met Air-Pot-bakken kweken. Het is de perfecte groeiomgeving voor de wortels van onze bomen”

Hilary Collins – Grafton Trees

Meer experts