Het Air-Pot team

Jamie Single

De Australische medeoprichter woont nu al meer dan de helft van zijn leven in Schotland en heeft het gevoel zowel in Australië als in Schotland thuis te horen.

Hij studeerde aan de Ryde School of Horticulture in Sydney en een jaar aan de Royal Botanic Gardens in Kew. Zijn achtergrond ligt in het landschapsontwerp, en toen hij in 1987 in het VK kwam wonen, introduceerde hij de Australische ‘Root Control Systems’ (zoals ze toen bekend waren) in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Samen met zijn vrouw en codirecteur, Suzie, richtte hij Caledonian Tree Company op in 1990, in eerste instantie voor de verkoop van geïmporteerde producten uit Australië

De Britse productie begon in 1996 en daarmee het vermogen om het product te veranderen en te verbeteren. Hij is steeds op zoek naar manieren om het product nog beter te maken.

jamie@air-pot.com


Suzie Single

Suzie studeerde Frans aan de universiteit van Exeter en ging werken in de public relations in Londen en Sydney. 

Ze werd geboren in Schotland en vormde de oorspronkelijke motivatie voor de verhuizing van Jamie naar het noordelijk halfrond. De zaden voor een nieuw bedrijf, geïnspireerd door zijn landschapservaring in Australië werden gezaaid en samen richtten ze het bedrijf op.

In het begin zette Suzie het bedrijf op poten en bracht de bal aan het rollen, terwijl Jamie doorging als landschapsarchitect.

Tegenwoordig werkt ze voornamelijk op het kantoor en houdt doorgaans toezicht op de mannen.

suzie@air-pot.com


Bas van Dijk

Als kind werkte Bas in de rozenkwekerij van een buurman en later in andere kwekerijen met een hele reeks verschillende plantensoorten. 

Hij heeft momenteel zijn eigen bedrijf dat technisch advies geeft aan Nederlandse kwekerijen. Hij werkt al vijftien jaar met Air Pot-containers en is onze go-to man voor tuinbouwadvies. Hij houdt zich bezig met kwekerijen in Nederland en Duitsland en eveneens met business betreffende hydrocultuur in heel Europa. 

Wanneer hij niet aan het werk is, houdt hij ervan om uitdagende bergwandelingen te maken en is hij onlangs naar het basiskamp Everest getrokken.

bas@air-pot.com


Rutger Hornikx

Rutger is ook opgegroeid op kwekerijen en sinds de universiteit heeft hij in het buitenland gewerkt voor compost- en kunstmestbedrijven, en vanaf 2004 bij Telermaat, de eerste distributeur van Air Pot-containers in Nederland. Hier begon hij met het geven van advies over het gebruik van het Air Pot-systeem en werd hij betrokken bij de ontwikkeling van de Air Pot U.

Hij werkt nu in deeltijd voor Air Pot en houdt zich verder bezig met kwekerijen in Noord-Europa.

rutger@air-pot.com


Chris Irving

Chris komt uit het noordwesten van Amerika. En hij zou de staat Oregan, die zijn thuis is, niet beter kunnen vertegenwoordigen.

Voordat hij een gezin stichtte, plantte hij bomen in het plaatselijke tuincentrum. En terwijl hij zijn kinderen grootbracht, baande hij zich een weg naar de groothandel van teelt… en sleepte ze mee naar de velden om te helpen. Vervolgens kende hij langdurig succes als productiemanager bij J Frank Schmidt & Son en als verkoopmanager bij Carlton Plants.

Hij is onze Air Pot-vertegenwoordiger voor kwekers in de hele VS.

chris@air-pot.com


Tom Robertson

Tom bracht een groot deel van zijn leven door met het verbouwen van maïs, sojabonen en het houden van rundvee en kalkoenen in de Iowa voordat hij het platteland verliet om voor het tuinbouwbedrijf Florikan te gaan werken. Hier verkocht hij kunstmest en andere benodigdheden aan kwekerijen en werd de projectmanager van Air Pot®.

Hij is het belangrijkste contactpunt voor Air Pot USA, door de afdeling hydrocultuur van het bedrijf te beheren en Chris te helpen bij de kwekerij verkoop.

tom@air-pot.com


Dougal Gordon

Sinds 2014 heeft Dougal de retailkant van het bedrijf in het VK uitgebreid. Naast het beheren van de website en het uitvoeren van bestellingen, neemt hij in de zomer Air Pot-containers mee op weg naar een verscheidenheid aan tuinbeurzen om het product te promoten.

Wanneer hij niet aan het werk is, is hij op de golfbaan te vinden of kijkt hij naar sport met een biertje.

dougal@air-pot.com


Joe Black

Joe Black, onze fabrieksdirecteur, is nu al sinds meer 15 jaar bij CTC.

Na zijn studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Edinburgh ging hij in 2003 bij Air Pot® werken, aanvankelijk om het productieproces te leren kennen, en werkte hij als assistent van de vorige manager. Sinds 2011 is hij productiemanager en is betrokken bij de vele upgrades en verbeteringen aan het productieproces en houdt er toezicht op.

Joe houdt ervan om fit te blijven, gewichten op te heffen, maar ook om te minivoetballen, snooker en soms golf te spelen.

joe@air-pot.com


Julyan Rawlings

Voordat hij in 2013 bij het Air Pot®-team kwam werken, werkte Julyan 25 jaar lang als freelancefotograaf en filmmaker. Door de jaren heen heeft hij regelmatig stukjes en beetjes werk voor Suzie en Jamie gedaan en dit is geëvolueerd naar vast werk. Hij is nu verantwoordelijk voor marketing, sociale media websites en beurzen, evenals voor fotografie en video.

Na zijn werk is hij te vinden op zijn fiets of in zijn schuur om muziekinstrumenten te maken.

julyan@air-pot.com


En niet te vergeten de jongens in de fabriek die zo hard werken om de beste plantenteeltcontainer ter wereld te produceren.